Om projektet

Forlagshuset er beliggende i Nordvest - en tidligere industribydel i udkanten af København, som de seneste år har gennemgået betydelig udvikling.

I dag er produktionsvirksomhederne blevet mindre fremtrædende, og i stedet er der opstået et miljø præget af gallerier, medievirksomheder, kreative erhverv, kontorfællesskaber, arkitekter, foreninger, iværksættere og caféer i kvarterets rå, moderne og multikulturelle atmosfære.

Bygningen er en karakteristisk hvidpudset struktur med markante, sorte vinduespartier, som tidligere fungerede som hjemsted for forlaget og trykkeriet Gyldendal. De oprindelige vinduer var stålvinduer, og da man ønskede at bevare dette udtryk, valgte man HansenMillennium, som kunne opfylde kravet om autencitet og oprindelighed i vinduesdesignet.

Opført tilbage i 1939, strækker ejendommen sig over ca. 2.000 m² fordelt på tre etager. Gennem årene er ejendommen blevet løbende renoveret og seneste renovering har været udført over flere år og i flere etaper.

HSHansen har bidraget med levering og montering af de energieffektive HansenMillennium aluminiumvinduer og døre, der er med de smalle rammer tilføjer et elegant, autentisk udseende og maksimalt lysindfald. Derudover indeholdt entreprisen sålbænke samt alu-stykker mellem vinduerne.

Vinduerne er udstyret med kip/dreje funktion er desuden monteret med solglas i gården.

Der var i dette projekt tale om nogle store vinduespartier og selv de meget store vinduer er leveret som samlede elementer

Bygherre: AKF Holding

Seneste arkitekt: Pålsson Arkitekter